Kosten

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de tarieven voor mondzorg. Dit betekent dat alle tandartspraktijken dezelfde tarievenlijst moeten hanteren voor alle tandheelkundige behandelingen (m.u.v. bepaalde cosmetische behandelingen). Voor dezelfde behandeling betaalt u dus hetzelfde, ongeacht waar u de behandeling laat uitvoeren. De manier waarop een behandeling uitgevoerd wordt, kan echter wel behoorlijk verschillen.Waardoor kunnen de kosten van een behandeling variëren? 

De kosten van een behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen behandeloptie, de moeilijkheidsgraad van de behandeling, de gebruikte materialen, de gebruikte apparatuur, of er voor- en/of nabehandelingen nodig zijn en de hoogte van de techniekkosten. Wij leggen u daarom graag per behandeling uit hoe wij de behandeling uitvoeren en waardoor de kosten in dat specifieke geval kunnen variëren.Kan ik een begroting krijgen?

We maken graag een begroting voor u. Daarnaast kunnen wij voor u nagaan wat uw zorgbudget is bij uw zorgverzekeraar(s) en hoe hoog uw eventuele eigen bijdrage is. Zo weet u exact met welke kosten u rekening dient te houden.Waar vind ik de tarievenlijst van 2017? 

De door de NZa vastgestelde tarieven kunt u via de volgende link downloaden: 


Download hier de tandartstarieven 2017 >

  


Waar laat ik mijn keuze voor een behandeling van afhangen? 

Laat de keuze voor een behandeling (ten behoeve van uw gebitstoestand) niet afhangen van uw verzekering. Het uitstellen of afstellen van behandelingen kan immers negatieve gevolgen hebben voor uw gebitsgezondheid en portemonnee. Zo kan een onbehandeld klein gaatje, uiteindelijk resulteren in een dure wortelkanaalbehandeling of verlies van tand of kies. Laat dus regelmatig uw gebit controleren en kies verstandig.