Tanden poetsen

Een goede tandenborstel en fluoridetandpasta helpen u om tanden, kiezen en tandvlees gezond te houden. Op de juiste manier tandenpoetsen gebeurt helaas niet altijd, vooral niet met een gewone tandenborstel: er blijft gemakkelijk tandplak op en tussen de tanden en kiezen achter. Daardoor kunnen gaatjes en tandvleesontstekingen ontstaan. Een goede borstel kan verschil maken.

 


DOWNLOAD DE FOLDER TANDENPOETSEN >


Folder Mondmedicentrum tandenpoetsenWELKE TANDENBORSTEL IS AAN TE RADEN?

Uit klinisch onderzoek blijkt dat een ‘sonische’ (elektrische) tandenborstel plak beter verwijdert dan een hand-tandenborstel. Wij adviseren daarom om dagelijks twee keer minimaal twee minuten sonisch te poetsen. De sonische borstel werkt met heen en weer gaande trillingen, waardoor deze automatisch de juiste poetsbeweging voor u maakt.ER IS ZO VEEL KEUS. HOE KIES IK DE BESTE SONISCHE TANDENBORSTEL?

Welk type sonische tandenborstel u het beste kunt kopen, hangt af van uw eigen voorkeuren. De diverse tandenborstels poetsen technisch gezien vaak even goed, het verschil zit vooral in de extra’s. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Philips Sonicare: beste uit de testZIJN ER OOK SONISCHE TANDENBORSTELS VERKRIJGBAAR BIJ MONDMEDICENTRUM?

Mondmedicentrum verkoopt de sonische tandenborstels van Philips voor een scherpe prijs. In principe geldt dat u alleen in geval van bepaalde acties elders de tandenborstels goedkoper kunt krijgen. In ons assortiment vindt u een basis model, een luxe model en ook een model voor kinderen. U kunt de borstel direct betalen in de praktijk (alleen in Oss met pin) of op rekening kopen. In dit laatste geval gaat de betaling via Famed (net als behandelingen). Meer informatie over de tandenborstels en opzetborstels die wij verkopen vindt u verder op deze pagina. ZITTEN ER OOK NADELEN AAN SONISCH TANDENPOETSEN?

Het trillen van de borstel wordt door sommige gebruikers in het begin als onprettig ervaren. Daarnaast is de sonische tandenborstel in aanschaf duurder dan een gewone borstel. Maar bedenk wel dat u wellicht bespaart op een toekomstige behandeling bij de tandarts.HOE GEBRUIK IK DE SONISCHE TANDENBORSTEL?

Bij juist gebruik van de sonische tandenborstel kunt u uw tandvlees of tandglazuur niet beschadigen. Lees daarom de gebruiksaanwijzing van uw tandenborstel voordat u deze voor de eerste keer gaat gebruiken. Als u een verkeerde poetsmethode hanteert of te krachtig poetst, kunt u namelijk uw tandvlees of tandglazuur beschadigen.POETSINSTRUCTIE

Voor een poetsadvies op maat kunt u het beste uw tandenborstel meenemen naar de tandartspraktijk en vragen om een poetsinstructie. Algemeen gezien zijn de volgende aspecten van belang bij het poetsen van uw tanden en kiezen:


- Houd een vaste poetsvolgorde aan. Begin bijvoorbeeld steeds aan de binnenkant in de onderkaak en poets die helemaal. Schuif de borstel steeds één tand of kies op.

- Let erop dat u de borstelkop diep tussen uw kiezen en uw tong plaatst. Anders raken de borstelharen uw kiezen niet goed en wordt het randje van het tandvlees niet schoon.

- Als u de binnen- of buitenkant van de tanden en kiezen poetst, zet de borstel dan half op het tandvlees en half op de tand of kies.

- Poets ook de achterkant van de laatste kies zorgvuldig. Poets vervolgens de hele buitenkant van de onderkaak. Doe dat ook weer tand voor tand en kies voor kies.

- Poets vervolgens kies voor kies de kauwvlakken.
- Poets daarna op dezelfde manier de bovenkaak: eerst de binnenkant, dan de

buitenkant en vervolgens de kauwvlakken.SonicareHOE WERKT FLUORIDETANDPASTA?

Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën. Het gebruik van fluoride helpt dus gaatjes in tanden en kiezen voorkomen. Fluoride zit in de meeste tandpasta’s. Breng een halve tot een hele centimeter fluoridetandpasta aan op een droge borstel. Zo ontstaat er minder schuim en houdt u meer zicht op het poetsen. Het kan geen kwaad om fluoridetandpasta door te slikken. kwaliteit van MONDMEDICENTRUM

- We nemen uitgebreid de tijd om u te leren uw tanden en kiezen goed te poetsen.

- We adviseren u over het gebruik van de juiste tandenborstel en tandpasta.
- We helpen u bij de keuze voor een goede tandenborstel.WELKE SONISCHE TANDENBORSTELS EN OPZETBORSTELS VERKOOPT MONDMEDICENTRUM?

Bij Mondmedicentrum verkopen we momenteel de Philips Easy Clean en de Philips Diamond Clean. Tevens verkopen we twee verschillende opzetborstels per 2 of per 4 stuks verpakt. Bekijk onderstaand overzicht voor prijsinformatie. Tandenborstels & opzetborstels

Prijs

   
Easy Clean tandenborstel¹ €49,95
Diamond Clean tandenborstel² €139,95
Diamond Clean opzetborstels x2** €12,50
InterCare opzetborstels x2** €12,50
Diamond Clean opzetborstels x4**  €25,- 
InterCare opzetborstels x4** €25,-
Adaptive Clean opzetborstels x4** €25,-
Premium plaque defense opzetborstels x4  €32,50 
Sonicare for Kids tandenborstel¹ €39,95
Sonicare for Kids opzetborstels x4** €22,50


¹ U ontvangt naast de tandenborstel ook 1 opzetborstel.

² U ontvangt naast de tandenborstel ook 2 opzetborstels, een oplaadglas en een USB-reisoplader.

**Dit geldt voor de mini en het standaard formaat. Als u 2x per dag 2 minuten poetst, kunt u de opzetborstel 3 maanden gebruiken voordat deze aan vervanging toe is. HOE LUXE WILT U UW SONISCHE TANDENBORSTEL HEBBEN?

De sonische borstels van Philips poetsen motorisch of sonisch gezien even goed, het verschil zit 'm in de extra's. Zo zitten er bijvoorbeeld op de meer geavanceerde sonische borstel functies als een timer die u helpt 2 minuten te poetsen en een druksensor die u aangeeft wanneer u teveel druk uitoefent. Maar ook zaken als het naast de borstel ontvangen van een reis etui en een speciale oplader of het ontwerp van de borstel, bepalen mede het prijsverschil. 

 

 

Diamond Clean

 

 

HOE KIES IK DE JUISTE OPZETBORSTEL?

U kunt uit 2 verschillende soorten opzetborstels kiezen. Beide opzetborstels kunnen geplaatst worden op de Easy Clean en de Diamond Clean. Tevens kunnen deze opzetborstels ook geplaatst worden op het vorige model tandenborstel van Philips; de Sonicare Flexcare. De Diamond clean opzetborstels hebben we in 2 varianten; de mini en de standaard opzetborstel. Deze ruitvormige, medium harde borstelharen zorgen voor een effectieve en veilige manier van tandplakverwijdering. Tevens zorgt deze opzetborstel voor een schoon en witter resultaat dan een gewone tandenborstel. De InterCare opzetborstels hebben we ook in 2 varianten; de mini en de standaard opzetborstel. Deze opzetborstel heeft extra lange borstelharen waardoor deze diep tussen de tanden en langs de tandvleesrand reikt. Hij verwijdert ook tandplak en polijst de tanden. De blauwe haren worden wit wanneer de borstel aan vervanging toe is. Het advies is om iedere 3 tot 6 maanden de opzetborstel te vervangen.MEER INFORMATIE over tanden poetsen

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw tandarts. We vinden het belangrijk dat u precies weet wat we doen (en waarom), dus aarzel niet om uw vragen te stellen.