Gebitsbeschermers

Bij het uitoefenen van bepaalde sporten bestaat de kans op gebitsletsel. Daarom is het verstandig om uw gebit te beschermen met een gebitsbeschermer. Deze biedt geen garantie, maar maakt de kans op gebitsletsel aanzienlijk kleiner. De koninklijke Nederlandse hockeybond (KNHB) heeft het dragen van de gebitsbeschermer inmiddels verplicht gesteld.DOWNLOAD DE FOLDER GEBITSBESCHERMERS >


Folder Mondmedicentrum GebitsbeschermersWAAROM IS EEN GEBITSBESCHERMER NODIG?

Het dragen van een gebitsbeschermer bij risicovolle sporten kan letsel aan het gebit en het zachte mondweefsel voorkomen. Daarnaast voorkomt u ook emotionele belasting en hoge kosten die letsel met zich meebrengt.AAN WELKE EISEN MOET EEN GOEDE GEBITSBESCHERMER VOLDOEN?

De gebitsbeschermer moet:


- Goed vast zitten in de mond

- Gemakkelijk in- en uitneembaar zijn

- Niet storen bij ademhalen en praten

- Geen kokhalsneigingen veroorzaken

- Smaak- en reukloos zijn

- Goed te reinigen zijn

- Voldoende stevig zijn om bescherming te bieden.WELKE SOORTEN GEBITSBESCHERMERS ZIJN ER?

De confectiebeschermer is een kant-en-klare mondbeschermer waarvan de vorm niet individueel is aan te passen. De fabrikanten leveren diverse maten die onder andere verkrijgbaar zijn in sportzaken. De thermoplastische semi-individuele mondbeschermer is gemaakt van materiaal dat bij verwarming vervormt en bij afkoeling weer een stugge vorm aanneemt. Hierdoor kunt u de beschermer na verwarming individueel aanpassen. De individueel vervaardigde mondbeschermer is een beschermer die door de tandarts voor u op maat gemaakt wordt.WAT IS DE BESTE KEUZE?

Wij adviseren een individuele gebitsbeschermer. Deze wordt speciaal voor uw gebit gemaakt en zit daarom comfortabeler dan een standaard model. Daarnaast biedt een individuele gebitsbeschermer betere bescherming, doordat deze beter vast zit in de mond.Tandtechnisch Laboratorium MondmedicentrumKAN IK BIJ MONDMEDICENTRUM EEN PERSOONLIJKE GEBITSBESCHERMER LATEN MAKEN?

Ja, dat kan. Wij maken dan eerst een zogenaamde alginaat afdruk. Afhankelijk van het gewenste draagcomfort maken we afdrukken van de bovenkaak en eventueel ook de onderkaak. De afdruk van de onderkaak wordt gemaakt om de knobbels van de kiezen comfortabeler te laten passen in de gebitsbeschermer (die u in de bovenkaak draagt). In ons tandtechnisch laboratorium wordt de gebitsbeschermer in de kleur van uw keuze gemaakt. We kunnen er ook uw naam, geboortedatum of telefoonnummer in zetten. Wel zo handig als u uw mondbeschermer per ongeluk kwijt raakt!MAKEN JULLIE OOK GEBITSBESCHERMERS VOOR KINDEREN?

Ja, dat doen wij ook. Houd er wel rekening mee dat het gebit van uw kind groeit. Het is dus verstandig om regelmatig te controleren of de gebitsbeschermer nog past.HOE MAAK IK DE GEBITSBESCHERMER SCHOON?

De gebitsbeschermer kunt u het beste schoonmaken door deze uitgebreid af te spoelen met water. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen.WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN INDIVIDUEEL GEMAAKTE GEBITSBESCHERMER?

De kosten voor het maken en plaatsen van een gebitsbeschermer zijn afhankelijk van het gewenste draagcomfort en het gekozen materiaal van de gebitsbeschermer. We maken graag een begroting voor u. Meer informatie over kosten vindt u hier.WORDT DE GEBITSBESCHERMER VERGOED?

De gebitsbeschermer wordt soms (deels) vergoed door de zorgverzekeraar, meestal echter niet. Vraag uw tandarts gerust om advies. Deze kan nagaan wat uw zorgbudget is en hoe hoog uw eventuele eigen bijdrage is.GOEDKOOP IS DUURKOOP?

Dat klopt. Het aanschaffen van een op maat gemaakte mondbeschermer bij de tandarts lijkt duur ten opzichte van een standaard mondbeschermer uit de winkel. Maar uw gebit is wel beter beschermd. Het opknappen van een gebit na schade door een klap met een stick of bal kan flink in de papieren lopen.kwaliteit van MONDMEDICENTRUM:

- We maken voor u een gebitsbeschermer op maat, voor optimaal draagcomfort en de beste bescherming.

- We kunnen uw persoonlijke contactgegevens in de gebitsbeschermer plaatsen.MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw tandarts. We vinden het belangrijk dat u precies weet wat we doen (en waarom), dus aarzel niet om uw vragen te stellen.