Medicijnen | Roken

Medicijnen, roken en overmatig alcoholgebruik kunnen van invloed zijn op uw mondgezondheid. Vertel uw tandarts daarom altijd welke medicijnen u gebruikt. Zo kunnen we samen zorgen voor uw mondgezondheid.DOWNLOAD DE FOLDER ETEN, DRINKEN, MEDICIJNEN, ROKEN >


Folder Mondmedicentrum Eten, Drinken, Medicijnen, RokenWAT VOOR IMPACT KAN ROKEN OP DE MONDGEZONDHEID HEBBEN?

Rookt u? Dan heeft u waarschijnlijk meer tandplak en tandsteen en daardoor een verhoogde kans op tandvleesontstekingen. Deze genezen bij rokers minder snel en daardoor slinkt het kaakbot verder. Rokers hebben daarom een grotere kans om hun tanden en kiezen te verliezen. Verder lopen ze meer risico op afwijkingen aan de weefsels van de mond, tong en keel (zeker als ze ook overmatig alcohol gebruiken). Deze afwijkingen kunnen leiden tot mondkanker.HEEFT ROKEN INVLOED OP DE KLEUR VAN MIJN GEBIT?

Roken kan uw tanden, kiezen en witte vullingen verkleuren. Rookaanslag is lastig te verwijderen.WAAROM MOET DE TANDARTS WETEN WELKE MEDICIJNEN IK GEBRUIK?

Medicijnen kunnen van invloed zijn op uw mondgezondheid en de behandeling. Als we niet (goed) op de hoogte zijn van uw medicijngebruik, kan dat onveilige situaties tot gevolg hebben.WANNEER MELD IK WELKE MEDICIJNEN IK GEBRUIK?

In principe vragen we u standaard naar het gebruik van medicijnen. Zelfs als de medicijnen in uw ogen niet van invloed lijken te zijn, is het verstandig hier toch melding van te maken. Wanneer u nieuwe medicijnen of een andere dosis krijgt voorgeschreven, is het belangrijk dat u dit aan ons meldt.MIJN MEDICIJNEN ZORGEN VOOR EEN DROGE MOND. KAN IK DAAR IETS AAN DOEN?

Er zijn medicijnen die de afgifte van speeksel remmen. Hierdoor kunt u een drogere mond krijgen en neemt het cariësrisico toe. U kunt de aanmaak van speeksel stimuleren door te kauwen op suikervrije kauwgom.WAT ALS IK NIET GOED DOORGEEF WELKE MEDICIJNEN IK GEBRUIK?

Dan kan het gebeuren dat uw tandarts u medicijnen voorschrijft die niet samengaan met de medicijnen die u al gebruikt en/of dat er complicaties optreden tijdens een behandeling.kwaliteit van MONDMEDICENTRUM:

- We besteden veel aandacht aan preventieve voorlichting.

- We gaan uiterst zorgvuldig om met uw medicijngebruik.

- U kunt via het gezondheidsformulier op onze website eenvoudig doorgeven welke medicijnen u gebruikt.MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw tandarts. We vinden het belangrijk dat u precies weet wat we doen (en waarom), dus aarzel niet om uw vragen te stellen.