Röntgenfoto's

Röntgenfoto’s helpen de tandarts bij het stellen van de juiste diagnose. Röntgenfoto’s zijn veel minder schadelijk dan veel mensen denken. DOWNLOAD DE FOLDER RÖNTGENFOTO'S | VERDOVING >


Folder Mondmedicentrum Röntgenfoto's en VerdovingWAAROM WORDEN ER RÖNTGENFOTO’S GEMAAKT?

Met een röntgenfoto kunnen we in en tussen de tanden en kiezen kijken, en het kaakbot goed beoordelen. Met behulp van röntgenfoto’s kan de tandarts de gezondheid van uw gebit dus beter onderzoeken en problemen tijdig signaleren en oplossen.WAT ZIJN DE RISICO’S VAN HET MAKEN VAN RÖNTGENFOTO’S?

De risico’s zijn zeer klein. Bij het maken van röntgenfoto’s bij de tandarts wordt een minimale hoeveelheid straling gebruikt. Ook bij zwangere vrouwen is het risico minimaal, omdat de tandarts alleen röntgenfoto’s van het gebit of de kaak maakt. Dit doen we dan overigens alleen wanneer het voor een goede behandeling hoogstnoodzakelijk is.WIE MAAKT DE RÖNTGENFOTO’S?

De röntgenfoto kan gemaakt worden door een tandartsassistente of door de tandarts zelf. De tandarts beoordeelt altijd de röntgenfoto en bespreekt deze met u.HOE WORDEN DE VERSCHILLENDE SOORTEN RÖNTGENFOTO’S GEMAAKT?

Voor het maken van een kleine röntgenfoto richt de tandarts het apparaat op een deel van uw gebit. De röntgenfoto bevindt zich in een houder, die is verpakt in een hoesje. U voelt niets van het maken van de foto. Voor het maken van een kaakoverzichtsfoto (OPT) gaat u naar een aparte OPT-ruimte. Hier bijt u op een plaatje, terwijl het OPT-apparaat om uw hoofd heen draait voor een foto van uw volledige kaak. Ook deze röntgenstraling voelt u niet.WAT ZIJN DE KOSTEN VAN RÖNTGENFOTO'S?

Een kleine röntgenfoto’s (code X10) kost in 2016 per foto €14,80. Een kaakoverzichtsfoto (code X21) kost in 2016 €63,42. WORDEN RÖNTGENFOTO'S VERGOED?

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering voor 100% verzekerd voor röntgenfoto's. Bij volwassenen zitten deze behandelingen niet in het basispakket. Wel kunnen zij hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Vraag ons gerust om advies. Wij kunnen nagaan wat uw zorgbudget is en hoe hoog uw eventuele eigen bijdrage is.DAAROM MONDMEDICENTRUM:

- Met onze röntgenapparatuur kunnen we betere diagnoses stellen.

- Door tijdig en regelmatig röntgenfoto's te maken, kunnen we eventuele gebitsproblemen in een vroegtijd stadium aanpakken. Hierdoor kunnen eventueel vervelende en/of kostbare behandelingen voorkomen worden.MEER INFORMATIE

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw tandarts. We vinden het belangrijk dat u precies weet wat we doen (en waarom), dus aarzel niet om uw vragen te stellen.