"Als tandarts ben ik soms ook een soort psycholoog"

"Als tandarts ben ik soms ook een soort psycholoog"

Bron: Diego, 7 juli 2016

Ik ben Diego en werk sinds februari 2015 als tandarts bij Mondmedicentrum. Ik werk met veel plezier in beide tandartspraktijken van Mondmedicentrum in Tiel. Mijn taak als tandarts is niet alleen de patiënt behandelen, maar ook goed luisteren naar de problemen en wensen van de patiënt. Af en toe zijn we als tandarts ook een soort psycholoog.

 

Waarom ben jij tandarts geworden?

Ik wilde altijd al arts worden en ik was van jongs af aan al goed in het werken met mijn handen. In Spanje kon ik (net als vele collega's van mij daar) na mijn opleiding geen baan vinden. Als ik goed Nederlands zou leren, kon ik hier wel werken. Inmiddels heb ik mijn B2 diploma Nederlands behaald (volgens het Eurpees Referentie Kader). Dankzij mijn collega's voel ik me helemaal thuis in Tiel.Waarom is jouw werk zo leuk?

Mensen leren kennen en kunnen helpen, dat vind ik het leukste aan mijn werk. Zo kreeg ik een paar weken geleden van twee patiënten een cadeuatje (een sleutelhangertje van San Diego), ik vond dat zo lief!  Welke behandelingen vind jij het leukste om uit te voeren?

Ik maakt het liefst een behandelplan. Dat is geen handmatig werk, maar je moet alles goed bekijken, onderzoeken en heel veel kennis hebben. Het is echt een uitdaging om samen met de patient de best passende behandelmethode te kiezen. Heb jij een specialisatie?

Vooralsnog houd ik me alleen bezig met algemene tandheelkunde (controles, vullingen, kronen, etcetera). Wel volg ik nu een cursus over esthetiek rondom de mond. Deze cursus gaat onder andere over botox en fillers. Ik vind het heel interessant, want weinig tandartsen doen dit nog. In deze cursus leer je bijvoorbeeld een nieuwe methode om tandenknarsen tegen te gaan. Wat zijn jouw hobby's?

In mijn vrije tijd kijk ik het liefst naar voetbal of speel ik zelf voetbal bij T.S.V. Theole in Tiel. Ik hou ook van lezen, vooral geschiedenis boeken. Benieuwd naar de verhalen van overige collega’s >

 

Wil je meer van mij weten? Check mijn profiel >Tagged in Even voorstellen
Auteur: Jasper ter Bogt


Terug naar nieuwsoverzicht