Open Mond Festival: zaterdag 19 maart

Open Mond Festival: zaterdag 19 maart

Bron: Mondmedicentrum, 18 februari 2016

Jong en oud krijgen op zaterdag 19 maart een verrassend kijkje achter de schermen bij de tandartspraktijken en het laboratorium van Mondmedicentrum. Tijdens het Open Mond Festival kunnen ze kijken, luisteren, voelen, proeven en doen. Dit eerste ‘mondfestival’ van Nederland vindt plaats in het teken van de Week van Zorg en Welzijn.

Wie een beetje handig met het festivalschema omgaat, krijgt tussen 12.00 en 16.00 uur de kans om ‘alles’ over mondzorg te leren. Van een gratis kunstgebitten-check, voorlichting over veilig bleken en zelf een gaatje vullen tot mondgezond koken, een Masterclass Tandartsassistente en voorlichting over implantologie: elke vorm van mondzorg komt aan bod.



Open Mond Festival voor kids

Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Zo mogen ze de tandarts een handje helpen, kunnen ze een poetsdiploma halen en kunnen ze voelen dat een hockeybitje op maat echt betere bescherming biedt. Voor de allerkleinsten is er een kleurwedstrijd. Bovendien zijn er voor jong en oud diverse prijzen te winnen, zoals een Sonicare-tandenborstel (for kids).



Wie, wat, waar, wanneer?

De diverse activiteiten vinden verspreid over de zeven praktijken en het laboratorium plaats.

Klik hier voor het volledige ‘blokkenprogramma’. Het idee achter het veelzijdige programma is dat er zo voor elk wat wils is. Het festival is gratis en is ook bedoeld voor mensen die geen patiënt bij Mondmedicentrum zijn.



Over de Week van Zorg en Welzijn

Tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn openen duizenden zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land hun deuren voor het publiek. Iedereen kan dan een kijkje achter de schermen nemen. De Week wordt voor de vierde keer georganiseerd en vindt plaats van 14 t/m 19 maart. Het Open Mond Festival van Mondmedicentrum vindt plaats op zaterdag 19 maart (12.00 – 16.00 uur). Het volledige programma is hier te bekijken.



Auteur: Jasper ter Bogt


Terug naar nieuwsoverzicht