Wordt uw behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Wordt uw behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Bron: Mondmedicentrum, 1 oktober 2015

Alle tandartspraktijken van Mondmedicentrum werken tegenwoordig met ZorgSom. Uw tandarts en u kunnen in ZorgSom direct uw zorgbudget inzien en bekijken hoeveel zorg u reeds vergoed heeft gekregen. Daarnaast kunt u inzien hoe groot uw eigen bijdrage nog zou zijn vanuit de begroting voor een bepaalde behandeling. 

Één tandartspraktijk

In ZorgSom is alleen de zorgconsumptie te zien van één tandartspraktijk. Dus wanneer u elders al behandelingen heeft laten uitvoeren, kunnen wij dat niet zien en kan de eigen bijdrage dus hoger zijn. Bijvoorbeeld: u bent patiënt bij Mondmedicentrum Oss. Uw tandarts in Oss kan inzien welk deel van de geadviseerde behandeling u vergoed krijgt indien u in dit jaar niet bij een andere tandartspraktijk bent geweest.


Gemak & Inzicht 

Dit scheelt u de tijd van het contact opnemen met uw verzekering. Daarnaast is het ineens (volledig) zelf moeten betalen van een behandeling soms een reden om een behandeling uit te stellen. In de praktijk blijkt echter vaak dat een (groot) deel van een behandeling vergoed wordt. Met behulp van ZorgSom wordt dit eerder transparant en kan de behoefte om een behandeling uit te stellen verdwijnen.


Voorkom verslechtering van uw gebitsgezondheid 

Zo stelt ZorgSom u in sommige situaties in staat om in een eerder stadium een geadviseerde behandeling in te plannen. Hiermee voorkomt u verslechtering van uw gebitsgezondheid doordat behandelingen niet worden uitgesteld.  U kunt de informatie van ZorgSom ook uitgeprint meekrijgen. Vraag uw tandarts desgewenst om meer informatie.Tagged in Uit de praktijk
Auteur: Jasper ter Bogt


Terug naar nieuwsoverzicht