Invisalign beugel

Bent u niet tevreden over uw glimlach? Een spleetje tussen uw tanden of tanden die niet helemaal recht staan? Dan is wellicht de Invisalign beugel een mooie oplossing voor u!


Wat is de invisalign beugel?

De invisalign beugel is een doorzichtige uitneembare beugel die in veel gevallen kleine standsveranderingen kan doen aan uw gebit. Denk daarbij aan scheve voortanden, spleetje tussen uw tanden of tanden die over elkaar groeien.


Conventionele beugel of de invisalign beugel?

Iedereen kent de conventionele beugel ofwel de 'bracket' of 'blokjes' beugel. De invisalign beugel is een uitneembare mal van uw tanden, oftewel een onzichtbare beugel. Door dat je hem kunt uitnemen is het makkelijker om de tanden schoon te houden. Omdat de Aligners bijna onzichtbaar zijn zien andere niet dat het gebit onder behandeling is.

Niet alle standsveranderingen kunnen verholpen worden met de Invisalign beugel vandaar dat daar bij een intake goed naar gekeken zal worden en dan bepaald wordt of uw gebit hiervoor in aanmerking kan komen of dat u toch doorverwezen kan worden naar de orthodontist.Intake

Op dit moment is alleen tandarts Tasnim het aanspreekpunt binnen Mondmedicentrum als het gaat om de Invisalign beugel in onze praktijken Empel en Oss. Bij haar kunt terecht voor een intake. Tijdens deze intake wordt er bepaald of de wens behaald kan worden met de Invaslign beugel. Het tandvlees wordt beoordeeld en de verdere staat van het gebit ook. Tevens kunnen er röntgenfoto's gemaakt worden en een afdruk (soms digitaal). Alle informatie die hiermee verzameld wordt bepaald mede of het mogelijk is om de Invisalign beugel in te zetten. Dit zal de tandarts beoordelen.Verdere stappen

Na de intake worden de aligners (beugels) gemaakt en bij de volgende afspraak krijgt u deze mee naar huis. De duur van behandeling is afhankelijk van de beginsituatie van uw gebit en wat uw wensen zijn. Het varieert tussen de 8 en 22 weken.

U krijgt meerdere aligners mee naar huis die u zelf dient te wisselen eens in de zoveel weken (afhankelijk wat de tandarts met u afspreekt). De aligners dienen 20 tot 22uur per dag gedragen te worden. Tijdens het eten en tandenpoetsen moeten de aligners uitgenomen worden. De tandarts zal met u afspraken maken over de frequentie van uw bezoek. Het kan noodzakelijk zijn dat u iedere maand op controle komt, ook dat is afhankelijk van de beginsituatie van uw gebit, de wens en de vorderingen van het proces.


Kosten

Het is niet mogelijk om vooraf precies te zeggen wat de kosten gaan worden omdat dat sterk afhankelijk is van de beginsituatie van het gebit en wat u wilt bereiken. Informeer hiervoor bij tandarts Tasnim tijdens de intake.