Maak kennis met kunde - Even voorstellen: Nuria

Maak kennis met kunde - Even voorstellen: Nuria

Bron: Mondmedicentrum, 13 maart 2017

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn stellen we u graag even voor aan enkele van onze kundige collega’s die werken in de (mond)zorg. Vandaag tandarts Nuria; afgestudeerd aan de Complutense Universiteit van Madrid en sinds februari 2015 werkzaam bij verschillende tandartspraktijken van Mondmedicentrum.

Wie is Nuria?

Iedereen zegt altijd dat ik lief ben, maar ik ben gewoon iemand die altijd met de rest meedenkt. Misschien omdat ik tweeling ben denk ik altijd in “pluralis” zeg maar, en niet alleen aan mij zelf.

 

Mijn grootste hobby is muziek; ik speel gitaar en ook piano, en ik zing altijd mee. Ik heb het mezelf geleerd dus ik speel het nog niet helemaal goed, maar het klinkt ten minste niet vals.

 

 

Waarom ben jij tandarts geworden?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de zorg. Ik ben empatisch en bereid om te helpen, daarom ben ik tandarts geworden. In mijn functie zorg ik er voor dat de patiënten rustig gaan liggen tijdens de behandeling.


Ik probeer er iets leuks van te maken; grapjes maken, even kletsen, enzovoorts. De tandarts bezoeken kan dan niet jouw hobby zijn, maar zo vervelend kan het op deze manier toch niet zijn?!Wat vind jij het leukste aan werken in de zorg?

Het leukste aan mijn werk vind ik het mensen leren kennen, de afwisselende behandelingen en dat je mensen echt blij kunt maken. Zo kwam er eens een mevrouw op controle met een spleet tussen haar voortanden. Toen ik vroeg of ze dit mooi vond, gaf ze aan dat ze het zo erg vond dat ze al 20 jaar niet meer durfde te lachen.


Zij dacht dat hier niets aan te doen viel. Toen ik aangaf dat dit wel mogelijk was en de behandeling uitgevoerd had, was zij zo blij met het resultaat dat ze moest huilen. Dat ik iemand door niet eens zoveel werk te verrichten, zo blij kon maken; ik kreeg er kippenvel van!Hoe vind je het werken bij Mondmedicentrum?

Mijn ervaringen bij Mondmedicentrum zijn vanaf het begin positief! Toen ik net hier was, was het een beetje moeilijk met de taal, maar in de praktijk waren collega’s altijd bereid om ons te helpen met de taal en met de andere werkwijze dan in Spanje.


En ook de patiënten waren vaak best begripvol! Mondmedicentrum is een organisatie waar het werken makkelijk wordt; de tandartspraktijken zijn mooi en standard ingericht. Zo kun je in elke praktijk goed en op gelijke wijze werken.  We hebben goede materialen om de beste kwaliteit te kunnen leveren aan mensen.


Meer weten over mij? >Week van Zorg & Welzijn | Maak kennis met kundeAuteur: Jasper ter Bogt


Terug naar nieuwsoverzicht