“Samenwerking is de sleutel tot succes”

“Samenwerking is de sleutel tot succes”

Bron: Shuaib, 25 januari 2017

Het idee van een tandarts die in zijn eentje werkt, is al lang voorbij. Je kunt er niet om heen om intercollegiaal en multidisciplinair met elkaar te werken. De kennis die we afzonderlijk op doen, delen we continu met elkaar, wat ten goede komt van u; de patiënt!

Ervaring opdoen als tandartsassistent

Voordat ik in 2010 als tandarts bij Mondmedicentrum begon, heb ik tijdens mijn studie twee jaar ervaring op gedaan bij Mondmedicentrum. Tijdens deze twee jaar heb ik als tandartsassistente geleerd wat de patiënt van een tandarts verwacht en hoe de tandarts en assistentes samen zo goed mogelijk met haar hulpvraag om dienen te gaan. Dit is een aspect in de tandheelkunde dat je niet uit boeken kunt leren en waar je ook de tijd voor nodig hebt, zodat je het in de vingers krijgt.


Voordeel voor tandarts en patiënt

Bovendien kan ik me (door deze periode als tandartsassistent) nu goed verplaatsen in het handelen en denken van de assistentes waarmee ik werk. Mede hierdoor sturen we elkaar denk ik optimaal aan, wat ten goede komt van de kwaliteit en snelheid van de behandeling. Dit wordt zowel door de behandelaar als ook door de patiënt als prettig ervaren.


Samenwerking tandarts en assistentes

Voor mij was de prettige samenwerking dan ook dé reden waarom ik na het meekijken als assistent bij het team van Mondmedicentrum ben gebleven als tandarts. We hebben alles in huis en er wordt gestructureerd en doordacht gewerkt om de tandheelkunde goed te kunnen bedrijven. Wat mij betreft is samenwerking dan ook de sleutel tot succes!


Wil je meer van mij weten? Check mijn profiel >Tagged in Even voorstellen
Auteur: Jasper ter Bogt


Terug naar nieuwsoverzicht