Stelt u onnodig een behandeling uit?

Stelt u onnodig een behandeling uit?

Bron: Mondmedicentrum, 30 november 2017

Overweegt u een behandeling uit te stellen naar volgend jaar? Wij merken in de praktijk dat veel mensen aan het einde van het jaar nog budget over hebben van hun zorgverzekering zonder hiervan op de hoogte te zijn. Hierdoor worden behandelingen uitgesteld hetgeen nadelige gevolgen kan hebben voor hun mondgezondheid. Neem (indien u twijfelt of u nog mondzorg vergoed kunt krijgen) contact op met uw praktijk van Mondmedicentrum. Wij kunnen in de meeste gevallen aangeven wat u nog vergoed krijgt voor een behandeling.


 

Welke tandartsverzekering past het beste bij u?


Bent u al bezig met het zoeken van de juiste verzekering voor het komend jaar? Uw tandarts kan u adviseren of en zo ja welke aanvullende tandarts verzekering voor u interessant is. Raadpleeg ook de site www.vergelijkmondzorg.nl om verschillende verzekeringen te vergelijken.
 

Onze tips bij het maken van een keuze

 
  • U heeft nog tot 1 januari 2018 de tijd om uw huidige zorgverzekering(en) op te zeggen.
  • U kunt vervolgens tot 1 februari 2018 een nieuwe (aanvullende) zorgverzekering afsluiten.
  • U hoeft uw basisverzekering en eventuele vrijwillige aanvullende verzekering niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. 
  • Let altijd goed op hoeveel % van de behandeling er vergoed wordt (bijv. 75% of 100%).
  • Let op de nettovergoeding. Dit bedrag geeft aan wat u nu werkelijk vergoed kunt krijgen van uw verzekeraar. Ofwel het maximaal te consumeren bedrag minus de betaalde premie.
  • Verwacht u in 2018 een klikgebit (kunstgebit op implantaten) nodig te hebben? Check of uw zorgverzekering de behandeling door uw implantoloog (Lodewijk van Zwol) van Mondmedicentrum wel vergoed. Mocht dit niet zo zijn en u wel graag door ons geholpen worden, neem dan contact met ons op. Mogelijk kunnen we u in dit geval een andere zorgverzekering aanbevelen of een overeenkomst sluiten met huidige zorgverzekering.


Tagged in Agenda Behandeling
Auteur: Jasper ter Bogt


Terug naar nieuwsoverzicht