Tussen de tanden reinigen is net zo belangrijk als tanden poetsen

Tussen de tanden reinigen is net zo belangrijk als tanden poetsen

Bron: Mondmedicentrum, 15 juli 2016

FEIT: Met een tandenborstel kunt u de ruimte tussen uw tanden en kiezen niet altijd goed schoonmaken. Reinigen tussen de tanden en kiezen (bijvoorbeeld door te ragen, stokeren of flossen) biedt uitkomst. Ook tussen tanden en kiezen ontstaat tandplak. Om uw mond gezond te houden, moet u dit (nauwelijks zichtbare) wit-gelige laagje verwijderen. 

Doet u dit niet, dan kunnen bacteriën tandvleesontsteking en gaatjes veroorzaken. In ernstige gevallen kan de ontsteking zich uitbreiden en het kaakbot aantasten, waardoor tanden en kiezen los gaan staan. Wij adviseren u dagelijks één tot twee keer te reinigen tussen uw tanden en kiezen.HOE VERWIJDER IK DE TANDPLAK TUSSEN MIJN TANDEN EN KIEZEN?

U kunt verschillende hulpmiddelen gebruiken: ragers, tandenstokers en flosdraad. Ragen wordt vaak geadviseerd omdat dit minder kans geeft op tandvleesbeschadiging en beter reinigt. Overleg met de tandarts, mondhygiënist of preventie-assistente welke methode voor u het meest geschikt is.IS HET LASTIG OM TUSSEN MIJN TANDEN EN KIEZEN TE REINIGEN?

In het begin kan het soms moeilijk en pijnlijk zijn. Het tandvlees gaat dan gemakkelijk bloeden, omdat het ontstoken is. Als u dagelijks ragert, stokert of flost, verdwijnt de ontsteking en stopt dus ook het bloeden.MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over reinigen tussen de tanden en kiezen? Download hier onze folder.Auteur: Jasper ter Bogt


Terug naar nieuwsoverzicht