Wil jij ook snel en veilig wittere tanden?

Wil jij ook snel en veilig wittere tanden?

Bron: Anouk blogt, 18 mei 2016

Sinds dit jaar voer ik de nieuwe bleekbehandeling met LED-lichttechnologie uit. Ik merk dat zowel meiden van 18 als mannen van 50 erg blij zijn met de snelle en veilige bleekmethode waarbij ze direct resultaat zien. Ben je benieuwd naar hoe ik de behandeling uitvoer en de ervaringen van patiënten? 

Bleken in de winter?

Het was december, de zon scheen niet (of nauwelijks) en dus stond ik totaal niet stil bij het bleken van tanden. Dat is meer iets voor de zomer (dacht ik). Toch werd ik op dat moment gevraagd of ik wilde deelnemen aan een workshop tanden bleken. Nou ja dat leek me wel leuk!



Eerste keer

Het betrof een nieuwe methode, waarbij een Ledlamp wordt gebruikt. Het was een leuke en leerzame ochtend, waarin ik veel heb geleerd over het veilig bleken van tanden. De eerste patiënt tijdens deze ochtend was een vriend van een collega van mij. Onder toezicht en de nodige instructies van de expert voerde ik de behandeling uit.



'Lakken van de tanden'

Zo leerde ik bijvoorbeeld dat het eerste half uur (van de 90 minuten durende bleekbehandeling) voornamelijk wordt besteed aan het beschermen van het tandvlees en het ‘lakken’ van de tanden. Dit lijkt een beetje op nagellakken, maar wordt met transparante bleekgel gedaan om het effect van de bleeklamp op de tanden te versterken.



Wachten op direct eindresultaat

Daarna wordt de bleeklamp 4 x 15 minuten op het gebit gericht en is het voor mij wachten op het eindresultaat. Echt iets voor mij, maar niet heus! Weliswaar zorg ik er tussendoor voor dat de patiënt zo comfortabel mogelijk ligt, maar ik kan verder op dat moment weinig doen.



'Schoonheidsbehandeling'

Het was wel even wennen om dit soort behandeling uit te voeren. De bleekbehandeling is namelijk een heel andere behandeling dan de behandelingen die wij dagelijks uitvoeren zoals tandsteen verwijderen of vullingen maken. Het bleken is eerder een schoonheidsbehandeling ;-).



Geen pijn

Het leuke aan deze behandeling vind ik dat het geen pijn doet, en je direct een mooi resultaat ziet! Dit in tegenstelling tot sommige andere behandelingen die, heel eerlijk gezegd, niet altijd prettig zijn en soms zonder zichtbaar resultaat.



Ervaringen patiënten

Af en toe geven patiënten aan dat ze naderhand één dag gevoelige tanden ervaren. Sommigen geven daarentegen aan dat ze het een heerlijk relaxte behandeling vinden. Anderen ervaren het langdurig liggen juist als minder comfortabel. Uiteindelijk merk ik dat niemand deze bezwaren vindt opwegen tegen het behaalde resultaat.



Voor en na bleken



Voor en na foto

N.a.v. onze open dag op zaterdag 19 maart mocht ik onlangs 2 dames blij maken met een gratis bleekbehandeling. De dames waren super blij dat zij gewonnen hadden want zij wilden heel graag wittere tanden. Een van de dames was zo enthousiast dat ik foto’s voor dit blog mocht maken. (zie de afbeelding hierboven). Inmiddels heb ik al het gebit van bijna 20 mensen gebleekt, en het resultaat is keer op keer verrassend. Vooral wanneer de patiënt de voor en na foto naast elkaar ziet!



Wittere tanden willen zowel meiden van 18 als mannen van 50

Tenslotte vind ik het leuk om te zien dat de patiënten die de bleekbehandelingen wensen zo divers zijn. Zo heb ik meiden in de stoel van net 18 en ook mannen van in de 50. Wat dat betreft begrijp ik niet dat sommige mensen het een taboe vinden om tanden te bleken. Ik kan het dan ook iedereen aanraden die om wat voor reden dan ook graag wittere tanden wil!



Klik hier als je meer wilt weten over de bleekbehandeling met Ledlamp



Heb je naar aanleiding van dit blog vragen? Of wil je dat ik jouw vraag behandel in een volgende blog?


Mail naar anoukbroeksteeg@mondmedicentrum.nl





Auteur: Jasper ter Bogt


Terug naar nieuwsoverzicht