Jan

Jan

Klinisch Prothese technicus

Jan

Ik ben Jan, ik kan goed luisteren, ben begripvol, sociaal en sportief. Zo mag ik bijvoorbeeld graag schaatsen, skeeleren en fietsen. In 1978 ben ik begonnen in een laboratorium in Den Bosch waar ik startte op de kroon- en brugwerk afdeling en vervolgens werkte op de prothese afdeling. Hierna heb ik op nog twee laboratoria gewerkt waar ik ruime ervaring heb opgedaan op alle technische facetten van de prothetiek.Mede door die ervaring en diverse opleidingen ben ik vanaf 2007 ook klinisch gaan werken. 


Dit houdt in dat ik diverse typen kunstgebitten aanmeet bij patiënten in de behandelkamer en ook zelf kunstgebitten technisch maak in het laboratorium. Eind vorig jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Omdat de sfeer en de professionele uitstraling van Mondmedicentrum mij enorm aanspraken en ik een gevoel van behaaglijkheid ondervond tijdens de sollicitatie, werk ik nu sinds januari 2016 bij Mondmedicentrum.

Waarom is jouw werk zo leuk?

Het leuke en eervolle aan mijn werkzaamheden is iets voor mensen betekenen en ze een mooie uitstraling te geven. Het is iedere dag een mooie uitdaging om een goed ‘werkstuk’ te maken. Het proces vanuit het analyseren en aanmeten van een passende kunstgebit bij de patiënt in de behandelkamer, tot het tandtechnisch maken van het kunstgebit, blijft steeds bijzonder.


Ik besef dat ik bevoorrecht ben om bij mensen in de mond te mogen werken. Ik kreeg eens de opmerking van een vrouwelijke patiënt dat ik de eerste man ben die haar tandeloos ziet. Dan snap je mijn voorgaande schrijven. Bovendien kun je in mijn vakgebied vaak echt iets betekenen voor mensen. 
 

BEHANDELTIJDEN Empel

Donderdag 08.00-12.00
Bekijk ons team van locatie Laboratorium
Meer informatie over deze locatie

Andere medewerkers van deze locatie