PatiŽnten vinden snelle zorgverlening tandarts belangrijk

PatiŽnten vinden snelle zorgverlening tandarts belangrijk

Bron: NTvT, 15 juli 2015

Patiënten vinden het belangrijk dat hun tandarts snelle zorg verleent in het geval van pijn. Dat en meer blijkt uit onderzoek van Jasper ter Bogt (MHA en manager bij Mondmedicentrum) ter afronding van de TIAS Master in Health Administration. Met de resultaten van het onderzoek tracht Mondmedicentrum haar zorg- en dienstverlening optimaal aan te sluiten op verwachtingen van patiënten. 

Verder komt uit zijn onderzoek naar voren dat patiënten het belangrijk vinden dat hun tandarts schoon werkt en vertrouwelijk met patiëntgegevens omgaat. Ter Bogt nam 16 interviews af onder patiënten van 6 tandartspraktijken, daarnaast vulden ruim 1.500 patiënten een online vragenlijst in. Daarin bepaalden patiënten de mate van belangrijkheid voor 25 verschillende aspecten van zorg- en dienstverlening van de tandartspraktijk.


Ook moesten zij aangeven hoe belangrijk zij mondzorg vinden en hoe dichtbij een tandartspraktijk volgens hen gevestigd moet zijn. Volgens 56% van de patiënten mag een tandartspraktijk op meer dan 15 minuten reisafstand zijn als deze praktijk volledig overeenkomstig is met hun verwachtingen. Van de ondervraagde patiënten vindt 88% een gezond, verzorgd gebit (zeer) belangrijk. Ter Bogt beveelt verder onderzoek aan naar wat patiënten specifiek belangrijk vinden en naar de verschillen tussen patiënten.


Check de spoedhulp werkwijze van Mondmedicentrum >

Terug naar nieuwsoverzicht